Sadaqah Jariyah: Islamitische begraafplaats Zuidlaren -> Klik hier

Assalaamu ‘alaikum wa rahmatullahi wa barakaatuh,

De aanwezigheid van betaalbare islamitische begraafplaatsen met graven voor eeuwige duur in Nederland is voor ons allen van groot belang.

Rukun Islam steunt daarom de stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen In Nederland (BIBIN).

Het doel van de stichting is om zoveel mogelijk zelfstandige islamitische begraafplaatsen te realiseren om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van moslims om in Nederland begraven te worden.

De eerste begraafplaats die gerealiseerd zal worden is in Zuidlaren met plaats voor 1800 graven en toegankelijk voor alle moslims. Zodra deze eerste begraafplaats in Zuidlaren gerealiseerd is zullen ook in de andere regio’s in Nederland islamitische begraafplaatsen worden gerealiseerd.

De kosten per graf voor onbepaalde tijd zal ca 3000 euro zijn. Wij hebben dus allen belang bij de realisatie van deze eerste islamitische begraafplaats in Zuidlaren.

Om deze eerste begraafplaats te kunnen realiseren dient echter binnen een korte termijn (voor mei 2020) 400.000 euro ingezameld worden. Op 27 september 2019 zal bij het jum’ah gebed gecollecteerd worden voor de realisatie van deze eerste islamitische begraafplaats.

Indien u uw sadaqah jariyah na 27 september wilt bijdragen kunt u het rechtstreeks naar de rekening van het BIBIN sturen. Zie hiervoor de website bibin.nl en/of lees onderstaande flyer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *