Ramadan 1441 (2020): Moskee Rukun Islam gesloten -> klik hier

Assalaamu ‘alaikum wa rahmatullahi wa barakaatuh,

Broeders en zusters,

Insha Allah zal op vrijdag 24 april 2020 de maand Ramadan 1441 beginnen.

Gezien de Corona maatregelen van de overheden over de gehele wereld zal deze komende maand Ramadan 1441 voor ons allen een bijzondere Ramadan zijn met géén of beperkte taraweh gebeden in moskeen, géén of beperkte iftar bijeenkomsten en géén of beperkte Eid ul Fitr gebeden in moskeen.

Wij zullen ons aan deze bijzondere situatie moeten aanpassen en onze aanbiddingen gedurende de komende maand Ramadan vooral thuis moeten verrichten.

Gezien de huidige maatregelen van de overheid zal de moskee Rukun Islam gedurende de maand Ramadan gesloten blijven.

Het bestuur verzoekt u dan ook om uw gebeden en aanbiddingen gedurende de komende maand Ramadan thuis te verrichten.

Indien de overheid in de komende weken wijzigingen in de Corona maatregelen treft dan zal de moskee daarin zoveel mogelijk meegaan.

Om de functionalieit van de moskee echter niet verloren te laten gaan zal door een gelimiteerd aantal personen (maximaal 15) de jum’ah-, taraweh- en Eid ul Fitr gebeden worden verricht met een onderlinge afstand van minimaal 1,5 m. Bij het bereikte maximum van 15 personen en het aanvang van het gebed zal de deur van de moskee worden gesloten.

Het bestuur verzoekt u echter om uw gebeden zoveel mogelijk thuis te verrichten.

Afhankelijk van de maatregelen van de overheid zal in de komende weken worden gekeken op welke manieren de zakat, fidya en sadaqah kan worden verzameld. Vooralsnog overweegt het bestuur een mogelijkheid om dagelijks voorafgaand aan het taraweh gebed de zakat, fidya en sadaqah op het kantoor van de moskee te kunnen innen.

Zodra er meer duidelijkheid of wijzigingen zijn zullen wij u daarvan via e-mail en onze website rukunislam.nl op de hoogte houden.

Wij wensen u allen een gezegende maand Ramadan toe.

Moge Allah onze aanbiddingen aanvaarden.


Wassalaam,

Bestuur Rukun Islam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *