Moskee Rukun Islam gesloten tot 1 juli 2020 i.v.m. positief Covid-19 test resultaat bezoeker -> Klik hier

Assalaamu ‘alaikum wa rahmatullahi wa barakaatuh,

Broeders en zusters,

Naar aanleiding van een positief Covid-19 test resultaat bij een broeder die buiten Moskee Rukun Islam was besmet (en zijn ouders) maar tijdens de maand Ramadan bij Moskee Rukun Islam aanwezig is geweest heeft het bestuur op 29 mei besloten om de moskee gedurende twee weken als quarantaine periode te sluiten vanaf zaterdag 30 mei 2020 tot en met zaterdag 13 juni 2020.

Onder de personen die de Moskee Rukun Islam in die periode hadden bezocht is vervolgens op 29 mei 2020 een brief verspreid om de gezondheid in de gaten te houden en zich zo nodig op Covid-19 te laten testen.

Op 1 juni 2020 heeft het bestuur vervolgens besloten om de moskee gesloten te houden tot 1 juli 2020.

In het AD, de Telegraaf en Omroep West is een nieuwsbericht verspreid dat een lid van de Islamitische en Culturele Vereniging Roekoen Islam in Den Haag is besmet dan wel dat er een besmettingsgeval bij Moskee Rukun Islam is geconstateerd en het contactonderzoek nog loopt.

De situatie is dat tijdens de maand Ramadan door een beperkte groep personen de taraweh gebeden en het Eid ul Fitr gebed is verricht, waarbij strikt aan de geldende RIVM richtlijnen is gehouden. Bij enkele gebeden is de betreffende broeder bij Moskee Rukun Islam aanwezig geweest.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat er binnen de moskee géén besmettingen hebben plaatsgevonden en de besmetting bij deze broeder is gebleven.

Gedurende de quarantaine sluiting van de moskee zal afgewacht worden of er toch mogelijke besmettingen hebben plaatsgevonden binnen de moskee.

Indien er onder u positief Covid-19 test resultaten zijn dan horen wij dat als bestuur graag van u om zo nodig vervolgmaatregelen te kunnen treffen.

Bij corona-achtige klachten (verkoudheidklachten; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, plotseling verlies van geur en/of smaak, kortademigheid/benauwdheid, verhoging óf koorts boven de 38 graden) is het advies om minimaal 14 dagen thuis te blijven en gebruik te maken van de mogelijkheden om zich te laten testen.

Wanneer u klachten ontwikkelt die passen bij Covid-19 kunt u in overleg met de GGD getest worden. Neem hiervoor contact op met de GGD Haaglanden 070 3537240 (kies optie 0-1-4). De GGD is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Actuele bereikbaarheid van de GGD Haaglanden in het weekend kunt u vinden op www.ggdhaaglanden.nl/coronatest

Informatie voor contacten van positief geteste Covid-19-patienten kunt u vinden op https://lci.rivm.nl/informatie-contacten-patient

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geinformeerd en gerust te hebben gesteld.

Wij vragen Allah, de Verhevene, om de Covid-19 patienten te genezen van dit virus.

Wassalaam,

Bestuur Rukun Islam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *